• 0 0

Montering af drivhus

Har du brug for hjælp med montagen af dit Juliana eller Halls drivhus?

Du har mulighed for at tilkøbe montering sammen med de fleste af vores drivhuse, samtidig med at du lægger ordren på drivhuset her på webshoppen.

Der følger en montagevejledning med til alle vores huse og de burde alle sammen kunne samles uden professionel hjælp.

Har du brug for at bestille montering men allerede har købt dit drivhus? - Så kontakt vores kundeservice her eller læs med nedenfor hvordan du kan bestille det selv her på webshoppen.

 

format_quote

DOWNLOAD MON­TAGE­VEJ­LED­NING TIL DIT DRIVHUS

format_quote

Montagevejledninger til tilbehør

Montage af drivhus

Gør-det-selv eller book montagehjælp

Køb af drivhus-montage

At samle og montere et drivhus er som udgangspunkt en ‘gør-det-selv’-opgave, men som alternativ tilbyder Juliana Drivhuscenter salg af montage, så du lettere kan få rum til dine stjernestunder, dit drivhusliv og dine drivhusglæder.

 

Hvilken montage skal jeg vælge?

Du kan bestille montage af dit drivhus med og uden montage af fundamentet. Der er nogle, som selv ønsker at placere og montere selve fundamentet, og der er andre, som selv konstruerer en fundamentløsning. Derfor er montage af fundament og af drivhus opgjort med separate priser.

Hvis du har købt drivhustilbehør sammen med drivhuset, er det muligt at tilkøbe montage af tilbehør.

 

Hvad skal du have forberedt inden montagen?

Vi anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab, så du sikrer dig, at du er tilstrækkeligt dækket.

Når de certificerede Juliana-montører ankommer, skal området være plant, i niveau og tilgængeligt. Montage forudsætter, at området for husets placering er planeret og klargjort.

Rundt om placeringen for drivhuset skal der være 60 cm på alle sider, så montørerne har arbejdsrum og plads til en stige. Det betyder, at drivhuset ikke kan placeres tættere på end 60 cm op af bygninger, hegn eller lignende.

Belægningen skal være vandret og uden afvandingsfald, hvor huset placeres. Fundamentet til et drivhus skal være i vinkel og vatter.

 

Hvis du selv monterer fundamentet

Det er meget vigtigt, at du sørger for, at fundamentet er i vatter, at krydsmålene er ens, og at målene i montagevejledningen i det hele taget følges nøje. I modsat fald vil drivhuset ikke kunne monteres, da profilerne ikke vil passe og glassene ikke kan isættes.

 

Hvis du køber montage af både fundament og drivhus

Huset kan placeres på:

- Græs

- Fliser

- Træterrasse

- Mur

- Vægdrivhus op ad væggen

 

Græs

Hvis du ønsker drivhuset placeret på en græsplæne – enten fordi du vil dyrke direkte i jorden, eller fordi du efterfølgende vil etablere belægning i og rundt om drivhuset – skal du sikre, at plænen er i vatter.

Ønsker du at lægge fliser efter montagen og har gravet ud til dette, er det vigtigt, at fundamentet kan placeres i niveau med resten af underlaget.

 

Fliser

Har du en allerede etableret flisebelægning, hvor drivhuset skal stå, er det væsentligt, at der ikke er afvandingsfald. Er der afvandingsfald, bliver der luft mellem fundamentet og flisebelægningen, som du efterfølgende selv skal udbedre med afslutning og understøtning.

Fundamentet kan monteres på to måder:
Enten ved nedstøbning (anbefales) eller ved direkte fastgørelse på flisebelægning.

Ved fliser op til max 40x40 cm, fjerner montørerne de nødvendige fliser og punktstøber fundamentet. Efterfølgende skal du selv tilskære fliserne og nedlægge dem rundt om nedstøbningsbeslagene og Der retableres ikke af montørerne. Ved fastgørelse på eksisterende flisebelægning skrues fundamentet fast i fliserne. NB! Det er ikke muligt at fastskrue i klinker. Dette aftales med montørerne ved ankomst.

 

Træterrasse

Ønsker du dit drivhus placeret på en træterrasse, skal du i første omgang kontakte dit forsikringsselskab for at afklare, hvad de forsikrer. I forhold til selve etableringen på træterrassen vil det rigtige være at lave en trærammen, som svarer til fundamentet/målet på drivhuset.

Under terrassens brædder skal denne ramme fastmonteres i de træregler, som er nedstøbt.
Terrassebrædderne i sig selv vil ikke kunne holde drivhuset, så hvis du blot bolter drivhusfundamentet i brædderne, er drivhuset ikke forsvarligt forankret.

 

Mur

Ved montage på mur er der flere muligheder: Enten muret mur eller Julianas fundamentløsning til høj sokkel.

Ved muret mur skal du selv sørge for at muren er klar og opfylder målene. Målene finder du i montagevej-
Hvis du køber montage af drivhus med fundamentløsningen til høj sokkel, gør det samme sig gældende som beskrevet ved øvrige belægninger: Underlaget skal være plant og i vatter.

Færdiggørelsen med beklædning på fibercementpladerne skal du selv sørge for.

 

Vægdrivhus

Underlaget skal være i vatter som ved øvrige belægninger. Er væggen ikke glat (eksempelvis spring i facade og fuger), vil der være luft mellem væggen og drivhusrammen.

Dette skal du selv udbedre efterfølgende.

 

Hvad er dit ansvar?

Det er dit ansvar, at placeringen er forsvarligt klargjort og egnet til etablering af drivhus.
Det er din opgave at sikre dig, at diverse tilladelser og afstandskrav overholdes.
Det er også dit ansvar at kontakte dit forsikringsselskab for afklaring af, hvad de forsikrer og under hvilke betingelser.
Det er ligeledes dit ansvar, at undergrunden er tilgængelig, så montørerne ikke anretter skade på el, vand, gas, kloak eller lignende.
Ved punktstøbning skal der være mulighed for at lave op til 90 cm dybe og Ø 150 mm huller i undergrunden.

 

Hvad skal montørerne have adgang til?

I løbet af dagen skal montørerne have adgang til vand, strøm og toilet.

 

Hvor lang tid tager det?

Vores montører arbejder fuld tid med at montere drivhuse. Det betyder, at de selvfølgelig kan montere drivhuset langt hurtigere, end de fleste. Afhængig af drivhusets størrelse, om der også skal punktstøbes fundament og af drivhusets placering, tager det en enkelt dag for de mindre modeller og op til to dage for de større drivhuse.

 

Skal man være hjemme?

Du behøver ikke at være hjemme hele dagen under selve montagen, men du skal være der ved starten til at anvise montørerne, hvor drivhuset skal stå eller have markeret det tydeligt. Har montørerne behov for at komme i kontakt med dig, er det vigtigt, at du har afleveret opdaterede kontaktoplysninger. Du bør være til stede ved afslutning af montagen, så montørerne kan gennemgår huset med dig efter endt arbejde.

 

Hvornår bliver drivhuset leveret?

Drivhuse samt fundamenter bliver leveret som storgods. Varerne bliver leveret som kantstenslevering, og der kræves ikke kvittering for modtagelsen. Derfor behøver du ikke være hjemme på leveringsdagen.
Fragtmanden læsser af på en passende placering. Ved leveringen kræves det, at vejen har kørefast underlag – ikke grus, brosten eller lignende, og at vejen er let fremkommelig for store lastbiler.
Ved leveringer til kolonihaver og haveforeninger vil drivhuset ofte blive leveret på en offentlig tilgængelig parkeringsplads, da der leveres med store lastbiler.

Vi forsøger så vidt muligt at tilpasse leveringen så tæt på montagedatoen som muligt. I enkelte tilfælde har montørerne drivhuset med, når de kommer for at montere.

 

Opbevaring af drivhuset før montage

Alle kolli, inkl. kolli indeholdende glas eller polykarbonat, skal opbevares et tørt og sikkert sted.
Fundamentet og aluminiumsprofilerne må ikke opbevares i våde eller fugtige papkasser, da det våde pap kan lave aftegninger, som ikke kan fjernes.

Hvis kassen med glas ikke kan stilles i ly, bør den indpakkes i presenning.

 

Proceduren og tidsplan

Når du bestiller montage på Drivhuscenter.dk, kan du i kommentarfeltet notere, hvornår du ønsker drivhuset monteret. Vi kan ikke love, at vi kan efterkomme dit ønske. I perioder af året er der stor efterspørgsel på montagetider.

Efter bestilling af montagen, bliver du kontaktet med henblik på at finde en montagedato. Normalt vil du få oplyst en uge – og altså ikke en dato – for montagen. Ugen før selve montagen, vil montøren kontakte dig for at aftale nærmere.

 

Afleveringsforretning

Når montagen er afsluttet rydder montørerne op på området og emballagen samles, men forbliver hos dig.

Når montørerne er færdige er der nøgleoverdragelse med gennemgang af drivhuset, med forklaring om betjening og vedligeholdelse

Herefter er det blot at vente på et solstrejf – så kan dit drivhusliv og dine drivhusglæder spire frem.

 

Hent denne guide som PDF