• 0 0

Lars Lund

Han har tidligere drevet økologisk anlægsgartneri, men helliger sig nu skriveriet hvor han lever af at øse ud af mere end 40 års erfaringer indenfor emnerne bolig, have, dyrkning og anlægsgartneri.

Du kan falde over Lars Lunds mange artikler i mange af landets aviser, og så er han også tilknyttet Haveselskabet som foreningens drivhusekspert.

Sammen med Søren Ryge har han rekord i, i længst tid at skrive for Danmarks aviser om haver.

Det er blevet til mange tusinde artikler i tidens løb.

Lars Lund har skrevet om haver i mere end 30 år og har udgivet bogen Det økologiske drivhus året rundt, Gyldendal 2008, nu i nyredigeret 2011 udgave, samt Det økologiske drivhus, Aschehoug 2003 samt Stauder og tidsler, Ny Nordisk 1998.

For TV2 Fyn og for TV2 Århus har han i årene 2002 og 2003 lavet haveudsendelser med små tips til hverdagens haveliv. 

Samarbejdet stoppede, fordi han i 2003 bosatte sig i Grønland hvor han opholdte sig i nogle år. Her lærte han grønlænderne, at man kan dyrke næsten alt, selv om man bor 300 km nord for polarcirklen, blot man har et drivhus. 

I en af de grønlandske aviser startede han en havebrevkasse og interessen blandt grønlænderne var stor. 

Det var i øvrigt også Lars Lund, der i sin tid lancerede ordet dræbersnegl. Det gjorde han, da han som den første i halvfemserne skrev om den nyopdagede snegl. Inspirationen til navnet fik han fra Sverige, hvor sneglen var kendt som mordersniegel. Lars Lund er bosiddende i Mårslet, syd for Århus.