• 0 0

Dyrkning af grøntsager og frugt i drivhus

Et drivhus er den perfekte investering til din have, hvis du gerne vil kunne holde gang i produktionen af hjemmedyrket frugt og grønt hele året rundt. Men hvilke grøntsager kan dyrkes i drivhus? Og hvad med frugt? Læs med her, og oplev de mange skønne muligheder ved at eje et drivhus med masser af plads til velsmagende frugt og grønt.  

 

 

Selvforsynende i eget drivhus

Der er intet så skønt som et drivhus fyldt med lækre frugter og grøntsager. Det er en oplevelse for alle sanser at være helt eller delvist selvforsynende med velsmagende, velduftende og også ofte sprødt knasende himmerigsmundfulde, og der findes utroligt mange muligheder. Blandt eksemplerne på, hvad du kan dyrke af frugt samt grøntsager i drivhus, kan blandt andet nævnes:

  • Tomater: Tomater til drivhus fås i flere forskellige farver og sorter. De er meget nemme at dyrke og derfor et populært valg hos såvel nybegyndere som mere rutinerede haveejere, der ønsker at dyrke grøntsager i drivhuset.
  • Agurker: Ligesom tomat er agurk et populært valg af grøntsager til drivhuset. De er ikke helt lige så lette at dyrke, hvis de skal blive ordentligt sprøde og velsmagende, men har du først opnået succes med agurker, er der en god chance for, at du også får succes med dyrkningen fremover.
  • Bladgrøntsager: Bladgrøntsager, herunder forskellige typer af salat, er meget taknemmelige grøntsager, der er nemme at dyrke i et drivhus. De fås i et væld af sorter og flotte farver, og langt hen ad vejen skal de passes og plejes på samme måde på tværs af forskellige sorter.
  • Mikrogrøntsager: Små og nemme grøntsager som radiser og ærter er også gode at dyrke i drivhus. De fylder minimalt, og så er det sjovt at kunne gå i drivhuset efter lidt hurtigt grønt til frokosten eller aftensmaden.
  • Peberfrugter og chilier: Både peberfrugter og chilier er rigtig gode smagsgivere, der varierer i smag afhængigt af sort og modning. Samtidig har chilier og peberfrugter de flotteste farver, som du kun kan blive glad af at se på – både i drivhuset og på middagsbordet.
  • Krydderurter: Krydderurter giver et ekstra pift af smag til maden, og de findes i utroligt mange variationer, herunder persille, brøndkarse, dild, oregano, rosmarin, timian, koriander og basilikum, der alle smager skønt.
  • Vindruer: Vindruer trives godt i drivhuset og fås i et utal af forskellige sorter med blålige, rødlige eller grønne druer, der har en lækker smag, som hele familien vil elske.  
  • Ferskner og nektariner: De søde frugter i flotte farver er alletiders som mellemmåltid i sommervarmen, når du trænger til noget let og læskende. Træerne er gavmilde med frugt i drivhuset, så både små og store kan få lov til at smage.

 

Fordele ved dyrkning af drivhus-grøntsager og drivhus-frugt

Det giver dig mange fordele at dyrke dine frugter og grøntsager i drivhus. Ved dyrkning af drivhus-grøntsager og drivhus-frugt har du den fulde kontrol over miljøet og kan styre den temperatur, dine planter dyrkes under. Du beskytter dem mod frost og sikrer en længere vækstsæson, der strækker sig over hele året, og samtidig får du adgang til at dyrke en lang række af nemme frugter og grøntsager, der giver afkast allerede første år. Det kan særligt være en fordel, hvis du er nybegynder, hvor det vil være en skøn motivation til at fortsætte arbejdet i haven, når du oplever, at dine anstrengelser – bogstaveligt talt – bærer frugt.

Når du har haft succes med at dyrke dine egne grøntsager og frugter i drivhuset, kan du eksperimentere med mere avancerede planter, der kræver lidt ekstra. På den måde kan du løbende udvikle dig og gradvist blive mere og mere fortrolig med dyrkningen i drivhuset. Alle skal starte et sted, så hvorfor ikke starte i dag med dyrkning af frugt og grøntsager i drivhus? 

format_quote

Der er intet så skønt som et drivhus fyldt med lækre frugter og grøntsager