• 0 0

Stormsikring af drivhus

Vigtigheden i at stormsikre dit drivhus

Det er vigtigt at stormsikre ens drivhus, når efterårets blæsevejr begynder at rase over Skandinavien. Blæsevejret kan hurtigt få fat i både vinduer og taget i dit drivhus og ødelægge det på få sekunder. Derfor er det vigtigt, at du har gjort dit forarbejde ved at stormsikre drivhuset. Nedenfor kan du læse kort og præcist hvordan vi anbefaler, at du nemt og sikkert stormsikre dit drivhus til den kommende efterårssæson.

Vi er sikre på, at dit drivhus fra Juliana er dit hjertebarn i haven og derfor ved vi også, at du sikkert vil gøre alt for at passe godt på det. Derfor vil vi rigtig gerne hjælpe dig godt på vej og har derfor lavet en lille guide til hvordan du kan stormsikre dit drivhus til efterårets storme.

Råd 1 - Sikre omgivelserne i haven

I din have vil der oftest være flere ting som kan blive taget af blæsten. Sørg derfor enten at stormsikre disse, eller hvis der er plads, at sætte dem ind i drivhuset. Det kan være at trampolinen, dine havemøbler eller at større krukker ikke kan være i drivhuset, men så sørg for at sætte dem et sikkert sted i et skur eller lignende. Tingene kan flyve ind i dit drivhus og ikke kun smadre glas, men også komme til at ødelægge profilerne i drivhuset. 

Råd 2 - Husk at følge montagevejledningen

Det er vigtigt, allerede når du samler dit drivhus, at du følger manualen nøje. Har du gjort dette så bør alle vores drivhuse være modstandsdygtige i sig selv overfor diverse storme. De fleste af vores drivhuse er i forvejen vindtestede i vintunneller for netop at sikre dig, at dit drivhus kan klare det danske og skandinaviske klima. 
Sørg for at fundamentet er fastmonteret i underlaget og at drivhuset er monteret korrekt på fundamentet. Når du har sikret dig dette, så bør dit drivhus ikke ende ovre ved naboen eller fladt på græsset. Det er en god ide at efterspænde drivhuset 1-2 gange om året for at sikre dig, at alle skruer og bolte er spændt, så der ikke er svage punkter i drivhuset. 

Råd 3 - Sørg for at vinden ikke kan komme ind i drivhuset

Det er vigtigt at holde vinden ude af drivhuset når det blæser. Vinden kan skabe et vakuum og dette kan skade huset yderligere. Sørg derfor for at vinduer og døre ikke blæser op. Sørg for at alle vinduer og døre er lukkede med hasper og dørhåndtag. Det kan være en fordel at sætte noget forholdsvis tungt og noget som ikke har skarpe kanter foran drivhusdøren så den ikke flyver op. Hvis døren blæser op eller af, så kan det skade drivhuset yderligere og gøre drivhuset mere ustabilt i vinden. En ide til dette kan være en sandsæk eller lignende foran døren.

Råd 4 - Sørg for den rigtige placering af drivhuset og skab læ

Sørg allerede for inden du sætter dit drivhus op, at drivhuset står i læ i din have. Oftest har man allerede en god ide til hvor drivhuset skal stå, fordi det giver mening i forhold til havens indretning. Har du ikke andre muligheder, så se om du ikke kan skabe mulighederne når drivhuset først er monteret. 
Du kan skabe læ ved at plante en hæk op imod dit drivhus. Hækken skaber naturligt læ og kan sørge for at beskytte mod både vind og udefrakommende materialer som kan flyve ind i drivhuset. Sætter du derimod et fast hegn op tæt ved drivhuet, så kan dette skabe turbolens, derfor fraråder vi altid dette. Et alternativ og en middelvej hvis man ikke vil have hæk eller fast hegn, kan et hegn af pileflet være en ideel løsning. Pilefletten sørger for at det fortsat er muligt for vinden at trænge igennem hegnet og samtidig beskytte drivhuset. 

Råd 5 - Sikre dit glas eller polykarbonat

Sørg for dit glas eller polykarbonat ikke sidder løst. Almindeligt drivhusglas kan smadre i store stykker og er meget skarpe når de går i stykker. Hærdet glas splintre i 1000 stykker men er ikke lige så skarpe og nemmere at feje sammen hvis uheldet skulle være ude. Derudover er hærdet glas også mere modstandsdygtigt end almindeligt glas. Polycarbonat er mere fleksibelt end glas, og disse plader vil derfor være nemmere for vinden at få til at flyve ud. Sørg for - Uanset glas eller polykarbonat - at lime dem fast med en smule silikone så har du gjort hvad du kunne. Sørg uanset hvad for, at du har indsamlet de ting i din have som har risiko for at flyve ind i drivhuset.
Du kan ydermere sikre dine glas eller dit polykarbonat ved at pakke huset ind i presenning, det er oftest en fordel hvis du har et mindre drivhus. det vigtigste her er at du sørger for at vinden heller ikke kan få fat i presenningen, så stram det godt til hvis det er den løsning du vælger. 

Råd 6 - Snak med dit forsikringsselskab

Ring altid til dit forsikringsselskab og hør dig om hvordan du er stillet hvis uheldet skulle være ude.

 

Vil du læse mere om stormsikring af dit drivhus, så har vi udvalgt nedenstående artikler hos Drivhusklubben som du er velkommen til at besøge.

- Den store stormundersøgelse

- Sikring af drivhuset før stormen

- Undgå stormskader

- Se YouTube video omkring stormsikring af drivhus