• 0 0

Mini drivhuse

Mini drivhuse

 

Rigtigt mange ønsker at have mulighed for, at dyrke sine egne blomster, grøntsager og krydderurter, men har ikke pladsen til et traditionelt drivhus.

Til dig, som gerne vil finde havemennesket frem, men som ikke har plads til et traditionelt, fritstående drivhus eller et orangeri, har vi her en optimal kompromisløsning. Du kan nemlig få et mini drivhus, som kan stå på eksempelvis din altan eller terrasse.

I vores sortiment findes flere såkaldte "minidrivhuse", der let kan være på en lejlighedsaltan eller i en lille byhave.

 

Skab din egen byhave med et mini drivhus

Med et minidrivhus i glas kan du lave din egen byhave, hvor du kan plante krydderurter, chilier, tomater, agurker og andet godt. Du kan eksperimentere med, hvilken chilisort der er perfekt til en omgang chili con carne, eller hvilken tomatsort, du skal bruge til tomatsalaten. Få inspiration til, hvad du ellers kan dyrke i dit minidrivhus her.

Med et mini drivhus kan du være med i en af de nye grønne bevægelser som urban gardening. Her handler det om at handle mere og mere lokalt og ikke mindst dyrke mere grøn mad der hvor vi bor, i vores egen have. Med Juliana og Halls mini drivhuse kan du altså hurtigt og nemt komme til at skrive "city-farmer" eller "urban gardener" på CV'et, det er bare med at komme igang!

Et frirum fra det travle byliv med et mini drivhus

Selvom du måske bor i byen, kan du med et mini-væksthus trække dig tilbage og få naturen helt tæt på. Placer en lænestol ved siden af dit mindrivhus, og nyd duften og synet af spirende natur. En lyskæde eller et stearinlys i drivhuset kan skabe en helt speciel stemning på terrassen eller altanen hele året rundt. - Det er dig der sætter grænserne for indretningen af dit mini drivhus.

 

Modeller

Hos Juliana Drivhuse A/S har vi flere varianter af minidrivhuse. Vi forhandler de populære mærker:

Juliana

Halls

 

Julianas force er, at de fremstilles på danske fabrikker. I Danmark er der høje kvalitetskrav blandt andet grundet skiftende vejrforhold, hvor vi ofte kan opleve blandt andet kraftig vind. Det betyder, at Juliana minidrivhuse er robuste, og kan holde til det danske vejr. Det har gjort Juliana drivhuse til de mest populære i Skandinavien.

Minidrivhusene er typisk designet med skydedøre, som dermed ikke tager meget plads.

Er du rent æstetisk til et mere traditionelt minidrivhus, kan du vælge Halls. Halls er det første firma som masseproducerede drivhuse til private ejendomme. Dets kendetegn er en ældre engelsk havetradition, som er særdeles populær, også i dag. Minidrivhuse fra Halls fås i forskellige modeller og størrelser, så du kan finde et, der passer til det udeareal, du har til rådighed.

 

Få endnu mere smagfuld mad

Med din egen køkkenhave bestående af friske grøntsager og krydderurter, er du sikret det bedste udgangspunkt for en vellykket middag. Det giver bare lige det ekstra.

Laver du for eksempel en simreret, så kom din yndlings krydderurt i og top til sidst retten med endnu flere krydderurter. Det giver en formidabel smag, som tørrede krydderurter ikke kan hamle op med. Og skal du have tilbehør til, så kan du med fordel have salat, tomat og andet, du holder af, i køkkenhaven. Det kunne også være avokado, squash eller frugter, som giver sødme og syrlighed til mange retter.

 

Hvilken type drivhusglas skal man vælge?

Vores drivhuse kommer med 3 typer glas:

  • Delt glas
  • 3 mm hærdet glas
  • Dobbeltvægsplader / polycarbonat

 

Delt glas eller 3 mm sikkerhedsglas?

Almindeligt glas har traditionelt været brugt i glasdrivhuse. Glassene monteres ovenpå hinanden som firkanter og fastgøres med glasholdere og flueben. En fordel ved glasset er, at det er nemt at købe nyt, hvis et glas går i stykker på grund af kraftig vind eller andre påvirkninger, da disse sagtens kan købes hos den lokale glarmester. Delt glas kan også skæres efter behov, og det er billigere i forhold til hærdet glas. Ulemper ved det blanke glas er glassets fleksibilitet. Det betyder, at glasset lettere knækker sammenlignet med hærdet glas og samtidig splintres almindeligt glas i store, skarpe skår.

 

Delt glas
Fordele Ulempe
Ekstra kan købes fra den lokale glarmester Minimal fleksibilitet - går nemmere i stykker
Billigt sammenlignet med hærdet glas Brækker sig i store skår
  Ofte kun monteret med flueben og glasholder.

 

Hærdet glas bliver brugt mere og mere i drivhuse, fordi det er mere holdbart og fleksibelt end almindeligt delt glas. Lystransmissionen er den samme som med delt glas, og hvis glasset går i stykker, knækker ruden i små stykker med stumpe kanter. Det hærdede glas i vores Halls og Juliana modeller kommer i fulde længder. Dette giver drivhuset et elegant udtryk. På vores Juliana modeller er glassene fastgjort med monteringslister og silikone, så glassene kan modstå vind og vejr. En af de få ulemper ved vores 3 mm hærdet glas er prisen når man sammenligner med almindeligt glas. Glasset er lidt dyrere og fås ikke i alle glasbutikker. Går et glas i stykker under en storm, kan du købe nye glas direkte fra vores webshop. Her finder du alle vores reservedele til dit drivhus (klik her).

 

Hærdet glas
Fordele Ulempe
Fleksibelt glas, der kan modstå større ydre påvirkninger. Dyrere sammenlignet med delt glas.
Brækkes i små stykker med stumpe kanter for nemmere bortskaffelse. Ikke alle glarmestre tilbyder 3 mm hærdet glas.
Glas kommer i fulde længder og giver en smuk finish til drivhuset.  
Fixet med monteringslister og silikone, så det passer bedre ind i profilen.  
Erstatningsglas kan bestilles i webshoppen.  

 

Generelt er drivhuse i glas en god mulighed, fordi glasset er let at rengøre, i modsætning til dobbeltvægpaneler. En ulempe ved glas er de temperaturudsving, der opstår ved den lave isoleringsevne. Om sommeren betyder det, at drivhuset ofte skal luftes ud, og planterne skal vandes oftere. Vi anbefaler at installere skyggenet i drivhuset for at give de udsatte planter masser af skygge. Ventilation er påkrævet i de varmere måneder, og opvarmning er påkrævet i de koldere måneder for at beskytte overvintrende planter mod frost. Her anbefaler vi brug af bobleplast (køb her) og/eller en varmekilde (køb her).

 

Polycarbonat / dobbeltvæggede plader

Afhængig af drivhusets funktion anbefaler vi forskellige typer ruder. En fordel ved et drivhus lavet med polycarbonat er den beskyttelse og isolering, som panelerne giver drivhuset. Med polycarbonat panelerne sikrer du, at dine planter kan holde sig varme i drivhuset i længere tid og solen ikke rammer planterne direkte som i et glasdrivhus. Afhængigt af hvordan du ønsker at drivhuset skal være, anbefaler vi kun polycarbonat-versionen til gartnere, der ønsker at bruge drivhuset som væksthus for planter.

 

Hvilket fundament for drivhuset?

Til hvert drivhus anbefaler vi, vores stålfundament til at montere drivhuset sikkert på jorden. Vores fundament har ankre betonet i jorden. Det vigtigste ved montering af fundamentet er, at det er plant, ellers vil det ikke være muligt at samle glasset til sidst.

Find vores fundamenter her.

 

Råd

Hvis du stadig er usikker på beslutningen, kan du besøge din lokale showroom hvor vi har en stor udstilling af vores drivhuse eller kontakte vores kundeservice. Her står vores eksperter klar til at rådgive dig om køb af et hvilket som helst drivhus.