• 0 0

Stort drivhus

Stort drivhus 

 

Et stort drivhus er til dig som ønsker ekstra mange planter, urter, frugter og grøntsager i dit drivhus. Med et stort drivhus har du mange muligheder for at opnå den bedste og mest optimale indretning til dine behov. 

Ønsker du at kunne slænge dig hen i din grønne oase imens dine planter vokser, så er der også rig mulighed for i de fleste af husene, at indrette dig med eksempelvis hængekøje, stole og borde. 

Du kan også bruge drivhusene som en ekstra stue som blot er placeret i haven. Du kan forlænge dine sommeraftener til langt ud på natten og stadig holde varmen imens du kigger på stjernehimlen.

Store drivhuse til alle slags drivhusdrømme

Alle vores store drivhuse er af høj kvalitet. Uanset hvilke kriterier du har til et stort drivhus, så er vi sikre på at vi har et til lige netop dine behov. 

Vi har både store almindelige drivhuse, vægdrivhuse, atrium drivhus og orangeri - Altså har vi sørget for at have et sortiement hvor vi ikke går på kompromis for at opfylde dine ønsker.

Et stort drivhus kan placeres på både græs, fliser og på eksempelvis en terrasse. Mulighederne er mange og ønsker du råd og vejledning til hvordan du får mest ud af dit drivhus og placeringen af dette, er du altid velkommen til at kontakte vores kompetente rådgivning.

Med et stort drivhus kan du få plads til det hele uanset om du er den ambitiøse haveejer eller ønsker at dyrke fællesskabet på matriklen. Vores store drivhuse indbyder både på idyl og klassisk drivhusstil når det er bedst.

 

Hvilken type drivhusglas skal man vælge?

Vores drivhuse kommer med 3 typer glas:

  • Delt glas
  • 3 mm hærdet glas
  • Dobbeltvægsplader / polycarbonat

 

Delt glas eller 3 mm sikkerhedsglas?

Almindeligt glas har traditionelt været brugt i glasdrivhuse. Glassene monteres ovenpå hinanden som firkanter og fastgøres med glasholdere og flueben. En fordel ved glasset er, at det er nemt at købe nyt, hvis et glas går i stykker på grund af kraftig vind eller andre påvirkninger, da disse sagtens kan købes hos den lokale glarmester. Delt glas kan også skæres efter behov, og det er billigere i forhold til hærdet glas. Ulemper ved det blanke glas er glassets fleksibilitet. Det betyder, at glasset lettere knækker sammenlignet med hærdet glas og samtidig splintres almindeligt glas i store, skarpe skår.

 

Delt glas
Fordele Ulempe
Ekstra kan købes fra den lokale glarmester Minimal fleksibilitet - går nemmere i stykker
Billigt sammenlignet med hærdet glas Brækker sig i store skår
  Ofte kun monteret med flueben og glasholder.

 

Hærdet glas bliver brugt mere og mere i drivhuse, fordi det er mere holdbart og fleksibelt end almindeligt delt glas. Lystransmissionen er den samme som med delt glas, og hvis glasset går i stykker, knækker ruden i små stykker med stumpe kanter. Det hærdede glas i vores Halls og Juliana modeller kommer i fulde længder. Dette giver drivhuset et elegant udtryk. På vores Juliana modeller er glassene fastgjort med monteringslister og silikone, så glassene kan modstå vind og vejr. En af de få ulemper ved vores 3 mm hærdet glas er prisen når man sammenligner med almindeligt glas. Glasset er lidt dyrere og fås ikke i alle glasbutikker. Går et glas i stykker under en storm, kan du købe nye glas direkte fra vores webshop. Her finder du alle vores reservedele til dit drivhus (klik her).

 

Hærdet glas
Fordele Ulempe
Fleksibelt glas, der kan modstå større ydre påvirkninger. Dyrere sammenlignet med delt glas.
Brækkes i små stykker med stumpe kanter for nemmere bortskaffelse. Ikke alle glarmestre tilbyder 3 mm hærdet glas.
Glas kommer i fulde længder og giver en smuk finish til drivhuset.  
Fixet med monteringslister og silikone, så det passer bedre ind i profilen.  
Erstatningsglas kan bestilles i webshoppen.  

 

Generelt er drivhuse i glas en god mulighed, fordi glasset er let at rengøre, i modsætning til dobbeltvægpaneler. En ulempe ved glas er de temperaturudsving, der opstår ved den lave isoleringsevne. Om sommeren betyder det, at drivhuset ofte skal luftes ud, og planterne skal vandes oftere. Vi anbefaler at installere skyggenet i drivhuset for at give de udsatte planter masser af skygge. Ventilation er påkrævet i de varmere måneder, og opvarmning er påkrævet i de koldere måneder for at beskytte overvintrende planter mod frost. Her anbefaler vi brug af bobleplast (køb her) og/eller en varmekilde (køb her).

 

Polycarbonat / dobbeltvæggede plader

Afhængig af drivhusets funktion anbefaler vi forskellige typer ruder. En fordel ved et drivhus lavet med polycarbonat er den beskyttelse og isolering, som panelerne giver drivhuset. Med polycarbonat panelerne sikrer du, at dine planter kan holde sig varme i drivhuset i længere tid og solen ikke rammer planterne direkte som i et glasdrivhus. Afhængigt af hvordan du ønsker at drivhuset skal være, anbefaler vi kun polycarbonat-versionen til gartnere, der ønsker at bruge drivhuset som væksthus for planter.

 

Hvilket fundament for drivhuset?

Til hvert drivhus anbefaler vi, vores stålfundament til at montere drivhuset sikkert på jorden. Vores fundament har ankre betonet i jorden. Det vigtigste ved montering af fundamentet er, at det er plant, ellers vil det ikke være muligt at samle glasset til sidst.

Find vores fundamenter her.

 

Råd

Hvis du stadig er usikker på beslutningen, kan du besøge din lokale showroom hvor vi har en stor udstilling af vores drivhuse eller kontakte vores kundeservice. Her står vores eksperter klar til at rådgive dig om køb af drivhus.