Vægdrivhuse
Vægdrivhuse
For mange er et drivhus som er monteret på en væg, det mest optimale. Mange gange sparer det plads og i mange haver er der en oplagt mulighed for at montere et vægdrivhus.
Vægdrivhuse findes både som mindre drivhuse der er gode til mindre planter og større vægdrivhuse som har samme størrelse som mange fritstående drivhuse og derfor giver rig mulighed for både, at opholde sig i vægdrivhuset og dyrke mange forskellige slags planter hele året rundt.
Der er flere fordele ved et vægdrivhus for dig som gerne vil forlænge aftenerne til at være endnu længere og mere lune. Det er også en fordel for dig, som fortsat ønsker at pryde haven med flotte planter og sorter hen over vinteren. Et vægdrivhus har oftest den fordel, at det holder endnu længere på varmen end et almindeligt drivhus, da den væg huset står op ad afgiver varme den har optaget solen og drivhuset i løbet af dagen, lang tid ud på natten også.
Hvad er et lean-to og/eller vægdrivhus?
Som navnet antyder, er et lean-to og et vægdrivhus et drivhus som læner sig op ad en væg. Derfor består sådanne drivhuse kun af tre sidedele, fordi den fjerde side er erstattet af væggen, som du læner det skråtstillede drivhus ind imod. Begge dele betegnes under det vi kalder og kender som et vægdrivhus.
Et vægdrivhus er ideelt som vinterbolig for dine planter, fordi husvæggen bliver varmet op af solens stråler om dagen, er der også et ideelt klima i dit drivhus om natten da væggen fortsat står og afgiver varme til drivhuset når temperaturen udenfor falder. Et drivhus er også meget pladsbesparende, da du kan læne det direkte op ad en husvæg eller eventuelt mod din garage.
Køber du et vægdrivhus, bør du på forhånd finde et passende sted til det. Her er det meget vigtigt, at du placerer din vægmodel på en væg, hvor der ikke er vinduer. Derudover skal væggen være fri for udendørs planter inden du sætter drivhuset op.
Observer præcis hvor meget sollys dit drivhus ville få på de forskellige vægge for at sikre, at der er masser af sollys. I dette tilfælde ville sydsiden af din bygning være ideel, da det normalt er her, der er flest solskinstimer til rådighed. Altså er det ikke lige ideelt hvor du placerer dit vægdrivhus.
Et vægdrivhus til din altan?
Har du altan og ønsker du et drivhus? Halls Altan drivhuset er et lille og kompakt drivhus, der kan skråtstilles, hvilket gør det ideelt til din altan. Denne model fylder meget lidt, men du behøver ikke bekymre dig om, at du ikke har mulighederne som ved mange andre drivhuse. Du har nemlig præcis de samme muligheder som med et større drivhus, bare på mindre plads.
Med et drivhus til din altan beskytter du dine planter optimalt mod koldere temperaturer og frem for alt mod vinteren. Halls Altan har vinduer og fås i to størrelser. Vælg din favorit og køb dit altan-drivhus i dag!
Fordele ved et vægdrivhus
En stor fordel er, at et vægdrivhus er væsentligt mere energieffektivt end et fritstående drivhus. Det skyldes, at væggen, som det skråtstillede drivhus er installeret på, kan fungere som varmelager og udstråler den optagne varme ind i drivhuset om natten.
Du kan dyrke næsten enhver plante i et vægdrivhus, hvis du følger de forskellige regler. Du skal altid sørge for, at du sætter de korte planter foran og de lidt højere planter bagerst. Dette vil sikre, at alle planter får nok sol.
Når du skal købe et vægdrivhus, er det altid vigtigt, at du ved, hvad du vil bruge sådan et drivhus til. For herefter skal du vælge størrelse og model. Hvis du vil spare plads, så er et skråt drivhus ideelt til dine behov.
Tænk ikke to gange og køb dit skrånende vægdrivhus til dit hjem snart. Du vil helt sikkert nyde det!
Hvilken type drivhusglas skal man vælge?
Vores drivhuse kommer med 3 typer glas:
- Delt glas
- 3 mm hærdet glas
- Dobbeltvægsplader / polycarbonat
Delt glas eller 3 mm sikkerhedsglas?
Almindeligt glas har traditionelt været brugt i glasdrivhuse. Glassene monteres ovenpå hinanden som firkanter og fastgøres med glasholdere og flueben. En fordel ved glasset er, at det er nemt at købe nyt, hvis et glas går i stykker på grund af kraftig vind eller andre påvirkninger, da disse sagtens kan købes hos den lokale glarmester. Delt glas kan også skæres efter behov, og det er billigere i forhold til hærdet glas. Ulemper ved det blanke glas er glassets fleksibilitet. Det betyder, at glasset lettere knækker sammenlignet med hærdet glas og samtidig splintres almindeligt glas i store, skarpe skår.
Delt glas | |
---|---|
Fordele | Ulempe |
Ekstra kan købes fra den lokale glarmester | Minimal fleksibilitet - går nemmere i stykker |
Billigt sammenlignet med hærdet glas | Brækker sig i store skår |
Ofte kun monteret med flueben og glasholder. |
Hærdet glas bliver brugt mere og mere i drivhuse, fordi det er mere holdbart og fleksibelt end almindeligt delt glas. Lystransmissionen er den samme som med delt glas, og hvis glasset går i stykker, knækker ruden i små stykker med stumpe kanter. Det hærdede glas i vores Halls og Juliana modeller kommer i fulde længder. Dette giver drivhuset et elegant udtryk. På vores Juliana modeller er glassene fastgjort med monteringslister og silikone, så glassene kan modstå vind og vejr. En af de få ulemper ved vores 3 mm hærdet glas er prisen når man sammenligner med almindeligt glas. Glasset er lidt dyrere og fås ikke i alle glasbutikker. Går et glas i stykker under en storm, kan du købe nye glas direkte fra vores webshop. Her finder du alle vores reservedele til dit drivhus (klik her).
Hærdet glas | |
---|---|
Fordele | Ulempe |
Fleksibelt glas, der kan modstå større ydre påvirkninger. | Dyrere sammenlignet med delt glas. |
Brækkes i små stykker med stumpe kanter for nemmere bortskaffelse. | Ikke alle glarmestre tilbyder 3 mm hærdet glas. |
Glas kommer i fulde længder og giver en smuk finish til drivhuset. | |
Fixet med monteringslister og silikone, så det passer bedre ind i profilen. | |
Erstatningsglas kan bestilles i webshoppen. |
Generelt er drivhuse i glas en god mulighed, fordi glasset er let at rengøre, i modsætning til dobbeltvægpaneler. En ulempe ved glas er de temperaturudsving, der opstår ved den lave isoleringsevne. Om sommeren betyder det, at drivhuset ofte skal luftes ud, og planterne skal vandes oftere. Vi anbefaler at installere skyggenet i drivhuset for at give de udsatte planter masser af skygge. Ventilation er påkrævet i de varmere måneder, og opvarmning er påkrævet i de koldere måneder for at beskytte overvintrende planter mod frost. Her anbefaler vi brug af bobleplast (køb her) og/eller en varmekilde (køb her).
Polycarbonat / dobbeltvæggede plader
Afhængig af drivhusets funktion anbefaler vi forskellige typer ruder. En fordel ved et drivhus lavet med polycarbonat er den beskyttelse og isolering, som panelerne giver drivhuset. Med polycarbonat panelerne sikrer du, at dine planter kan holde sig varme i drivhuset i længere tid og solen ikke rammer planterne direkte som i et glasdrivhus. Afhængigt af hvordan du ønsker at drivhuset skal være, anbefaler vi kun polycarbonat-versionen til gartnere, der ønsker at bruge drivhuset som væksthus for planter.
Hvilket fundament for drivhuset?
Til hvert drivhus anbefaler vi, vores stålfundament til at montere drivhuset sikkert på jorden. Vores fundament har ankre betonet i jorden. Det vigtigste ved montering af fundamentet er, at det er plant, ellers vil det ikke være muligt at samle glasset til sidst.
Find vores fundamenter her.
Råd
Hvis du stadig er usikker på beslutningen, kan du besøge din lokale showroom hvor vi har en stor udstilling af vores drivhuse eller kontakte vores kundeservice. Her står vores eksperter klar til at rådgive dig om køb af drivhus.