• 0 0

Væksthus

Et væksthus til haven giver, som navnet antyder, de bedste betingelser for, at dine planter kan vækste og vokse sig store og stærke. Her er dine planter godt beskyttede og får optimalt med naturlig stråling fra solen udefra. Væksthuset holder godt på varmen, og du kan blandt andet bruge dit væksthus til produktion af grøntsager samt til dyrkning af snitblomster og diverse potteplanter. Et væksthus er således et alsidigt valg til din have, hvis du gerne vil have en drivhusløsning med rigtig mange muligheder. Her på siden finder du hele vores udvalg af flotte væksthuse fra kendte mærker som Juliana og Halls. Tag dig god tid til at klikke dig igennem de forskellige løsninger, og find din favorit her!

 

Er et væksthus ikke det helt rette valg for dig? Så se eventuelt også vores øvrige udvalg af forskellige typer af drivhuse her, hvor du kan finde masser af inspiration til stilfulde og praktiske drivhuse til haven. Mulighederne er mange, og det er helt op til dig, hvilket af vores smukke drivhuse, der skal flytte ind hjemme hos dig inden længe.

 

Væksthusets historie

Historien om det populære væksthus går helt tilbage til starten af 1600-tallet, hvor de første væksthuse blev brugt i England og Frankrig. I Danmark var det omkring år 1650, at Christian den 4. indrettede det første væksthus – et mindre et af slagsen beliggende ved Rosenborg Slot. Senere, fra år 1670-1673, opførte Christian den 5. et egentligt orangeri, hvor eksotiske buske og træer kunne overvintre, og i de følgende år derefter etableredes et større væksthusanlæg ved Rosenborg Slot.   

Interessen for væksthusene spredte sig i løbet af få år til de øvrige kongelige slotte og herregårde, og omkring midten af 1800-tallet havde konceptet omkring væksthusene udviklet sig fra forholdsvis enkle opbevaringsenheder for frostfølsomme planter til at være store og kontrollerede vækstmiljøer. Det skyldtes særligt den store tilgang af planter fra udlandet, der krævede ekstra opmærksomhed og korrekt pleje.

 

Smukke væksthuse til både små og store haver

Væksthuse er populære over det meste af verden og findes i mange forskellige udformninger. Hos drivhuscenter.dk forhandler vi blandt andet både traditionelle, store væksthuse i fritstående modeller, hvor der er god plads til masser af planter, samt mindre væksthuse til væg, der giver dig mulighed for at eje et væksthus trods begrænset plads i haven. Uanset dine konkrete behov kan du således nemt finde et væksthus her hos os, der matcher dine ønsker og drømme.   

Vi har væksthuse i træ og væksthuse i aluminium, og du kan vælge imellem modeller med en størrelse fra 0,91 m2 og helt op til 21,4 m2 afhængigt af dine behov og af størrelsen på din have. Vi vil vove at påstå, at alle kan få plads til et væksthus takket være vores store udvalg af modeller. Du får god mulighed for at sikre dine planter de optimale betingelser hele året rundt med perfekt opvarmning, lys og ventilation gennem alle sæsoner.

Der findes masser af tilbehør, der gør livet i væksthuset endnu bedre og sikrer dig en rigtig god oplevelse med dyrkning af planter indendørs i drivhus, så tænk også i tilbehør, når du er på udkig efter dit nye væksthus. Du kan bestille det hele online her hos drivhuscenter.dk med fri fragt ved køb for over 1000 kr. Har du brug for hjælp til valg af væksthus, kan du se vores købeguide her, hvor vi guider dig i valg af drivhustype, størrelse, placering med mere, så du kan få den bedst mulige oplevelse med at købe dit nye drivhus eller væksthus her hos os.